Bild på scenljus

Kalendarium

Bild på en gammaldags resväska med texten

Lycklig resa - En hyllning till Jan Johansson

Datum 2017-02-22 Tid 19:00

När nu Jan Lundgren tolkar Johanssons jazz i folkton gör han det med stor varsamhet. Grundharmoniken och de dissonanta gesterna finns kvar, även om Lundgren gjort små förändringar och satt sitt eget avtryck på improvisationerna. ”Jazz på svenska” från 1964 är den mest sålda jazzskivan i Sverige genom tiderna och en milstolpe inom svensk musik. Jan Johanssons sparsamma och oändligt vackra tolkningar av svensk folkmusik har blivit en del av den svenska folksjälen.

Jan Johansson rycktes allt för tidigt bort i en onödig trafikolycka en kall höstmorgon 1968. Men musiken lever vidare, och det svenska vemodet och längtan har aldrig haft en så klar röst

När nu Jan Lundgren tolkar Johanssons jazz i folkton gör han det med stor varsamhet. Grundharmoniken och de dissonanta gesterna finns kvar, även om Lundgren gjort små förändringar och satt sitt eget avtryck på improvisationerna.

Mattias Svensson agerar Georg Riedel med stabilt basspel. Största förändringen är en stråkkvartett (Bonfiglioli Weber String Quartet) som lagts till i flera av arrangemangen, en gränsöverskridning som tillför och känns helt logisk”.

Stråkkvartetten leds av Claudia Bonfiglioli som är stämledare vid Kungliga Filarmonikerna.

Läs mer

Gruppbild med Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Jessica Folcker. De har alla festlig klädsel och står mot en gul bakgrund.

The Music of Motown feat. Afro-Dite

Datum 2017-02-24 Tid 19:30

För första gången utdelade Frontface Magazine sitt högsta betyg, FFFFF, när ”The Music of Motown featuring Afro-Dite” hade premiär på Berns i höstas i Stockholm. Entusiastiska besökare strömmade dit för att uppleva succéunderhållningen. Nu får fler tillfälle att ryckas med när ”The Music of Motown featuring Afro-Dite” ger sig ut på Sverigeturné.

Hösten & vårens stora turnésensation är: Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Jessica Folcker med ensemble i soulshowen The Music of Motown!

Det berömda soundet som förändrade en hel värld och har med över 180 stora hits och 100–tals miljoner sålda skivor blivit en självklar del av musikens ”Hall Of Fame”!

Hur startade det? Hur lät det? Och hur påverkade är vi idag av the Music from Detroit City – MOTOWN?

Afro-Dite överraskar här med ett skönt soulgung och är uppbackade av ytterligare sju artister, som tillsammans guidar er genom denna helkväll med ”some genuine soulmusic” från bl.a Diana Ross, Jackson 5, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Marvin Gaye, the Temptations, Beyonce, Bruno Mars m.fl!

Vinterns stora soulshow ”The Music of Motown feat. Afro-Dite” är sprängfylld med välkända soulklassiker.

Fakta:
Ensemblen är tio artister på scenen.
Föreställningen är en ca. 90 minuter lång hyllning till Soulmusiken.
Över 50 soulhits är med i showen.
Manus,regi: Robert Dröse
Producent: Anna Norberg
Production: Dröse & Norberg Production.
Ingen åldersgräns!

Läs mer

Svartvit porträttbild på Tommy Nilsson.

Tommy Nilsson

Datum 2017-02-25 Tid 18:00

Intim, lycklig och storslagen, kommer Tommy Nilsson tillbaka till publiken under 2017 med en föreställning om kärleken, livet och en försvarlig dos Rock’n’roll. En turné med feelgood-show som innehåller alla hans stora låtar, de fantastiska tolkningarna från “Så mycket bättre” och ett knippe nya, starka nummer med varma budskap. I en spännande scenproduktion med Tommys berättelse och stora röst i mitten, får vi ett par timmar fyllda av humor, eftertanke och musikaliska höjdpunkter.

Tommy Nilsson, som i oktober släppte singeln ”Samma människa”, firar snart 40 år som artist. Hans hits har blivit till svenska klassiker och han kommer att bjuda på helt ny musik men även alla Tommys ”Så mycket bättre”- tolkningar av Little Jinders, Weeping Willows, Danny Saucedos, Lisa Ekdahls och Jill Johnssons musik.

”Jag startade upp en resa och mognade. Jag började känna en ny tillit och ett förtroende till mitt låtskrivande och min röst. De är viktiga delar av mig, en gåva som jag älskar använda… Jag vill göra konserter idag, där folk blir underhållna samtidigt som att de ska ha hänt något inuti dem när de går hem” – Tommy Nilsson

Tommy kommer bjuda på en show där ny musik blandas med hans klassiska repertoar i ett nyskapande format, och även ett par överraskningar.

Läs mer

Joe Laber i svart kostym. Labero - A magic World ligger som text till höger om honom.

Joe Labero – A Magic World

Datum 2017-02-26 Tid 19:00

Han har förbluffat människor över hela jordklotet med sin förtrollande gåva och nu är han äntligen tillbaka på svensk mark – för att fira 30 år som magiker. Labero är tillbaka med Sverigeturné under 2017. Han har förbluffat människor över hela jordklotet med sin förtrollande gåva och nu är han äntligen tillbaka på svensk mark – för att fira 30 år som magiker. Men också för att vända uppochner på allt du trodde var möjligt eller omöjligt. För inget är vad det verkar i denna intima och närgångna close up-show, där Labero tar dig med på en svindlande resa genom hans magiska värld, helt utan skyddsnät.
Så välkommen att bli förförd och förundrad när en av planetens skickligaste illusionister gästar en ort nära dig i Sverige. Kom bara ihåg att du aldrig någonsin får släppa honom ur sikte, för då är nämligen risken stor att du går vilse i gränslandet mellan dröm och verklighet…

Welcome to a magic world!

Mer information om showen finns på www.labero.se

Showlängd 90min, ingen paus.
Åldersgräns 5år.

Läs mer

Benjamin Schmid – den fulländade violinisten

Datum 2017-03-02 Tid 19:00

Österrikaren Schmid kombinerar sina fina kvaliteter som klassisk solist med sin oerhört breda repertoar och en remarkabel skicklighet som jazzmusiker. Benjamin Schmid är en av de mest mångsidiga nutida violinsolisterna. Österrikaren Schmid kombinerar sina fina kvaliteter som klassisk solist med sin oerhört breda repertoar (vilken förutom de traditionella verken också innehåller violinkonserter av bland andra Hartmann, Gulda och Reger) och en remarkabel skicklighet som jazzmusiker.

I kvällens konsert får vi höra prov på Schmids breda repertoarkännedom då han spelar Erich Wolfgang Korngolds violinkonsert. Den senromantiska konserten avslutas med Richard Strauss Borgaren som adelsman som Wermland Operas orkester framför med Johannes Gustavsson som dirigent.

Läs mer

Porträttbild med Lisa Ekdahl med en hatt i en somrig miljö.

Lisa Ekdahl

Datum 2017-03-12 Tid 18:00

Lisa Ekdahl, aktuell med nya Ep’n ”Famna Jorden” och TV-programmet Så Mycket Bättre, åker ut på en efterlängtad turné i vår. Nyligen släppte Lisa Ekdahl Ep:n ”Famna jorden” som är hennes första svenska material på tio år. 2006 släpptes albumet ”Pärlor av glas” (Lisas sjätte album på svenska, producerat av Lars Winnerbäck). Tio år har passerat med utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska, engelskspråkiga skivor, utsålda utlandsturnéer och mycket resande. Hon har även gjort ett par mycket uppskattade mini-turnéer i Sverige under de senaste åren.

Lisa Ekdahls medverkan i TV4:s Så mycket bättre inspirerade henne att skriva ny musik på svenska.

– Inspelningen på Gotland var fantastiskt underhållande. Jag hade så roligt, och hela grejen gjorde att jag ännu starkare påmindes om vad jag älskar med svensk musik. Jag var tvungen att börja skriva igen. Och spela in.

Resultatet låter som att Lisa och medproducenten Mathias Blomdahl gjort en uppdaterad best of-produktion från det svenska 1960-tal hon inspirerats av. Nysläppta Ep’n ”Famna jorden” består av tre låtar och följs upp av en fullängdare i februari.

Bandet består av: Mathias Blomdahl (gitarr), Fredrik Dahl (Bo Kaspers, trummor), Per Texas Johansson (flöjt), Tomas Hallonsten (Anna Ternheim m.fl., keyboards), Josef Zakrisson (elbas) samt två 22-åriga supertalanger: kontrabasisten Mauritz Agnas och pianisten Milton Öhrström.

Läs mer

After Work

Datum 2017-03-17 Tid 16:30
Karlstad CCC, i samarbete med Handelskammaren Värmland, bjuder in till årets första after work fredag 17 mars 2017.
Läs mer

Texten Från Broadway till Duvemåla mot en skimrande ljusbakgrund.

Från Broadway till Duvemåla

Datum 2017-03-18 Tid 19:30

Välkommen till succékonserten med några av Sveriges mest etablerade musikalartister, där stora röster och stora känslor drabbar samman i en kavalkad av musik från världens största musikaler. Pressen skriver: ”Musikalfest får teatern att koka”, ”Kvaliteten är skyhög”, ”As close as you can get to London’s West End or New York’s Broadway”, ”Emotionellt och övertygande”. Missa inte årets musikalfest!

Med huvudroller i Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Wicked, Elisabeth, Dracula, Ringaren i Notre Dame, Jekyll & Hyde, West Side Story och mycket annat i bagaget, kan vi garantera ståpäls från första till sista tonen.

Medverkande:
Laila Adèle
Viktoria Tocca
Jesper Tydén
Jan Ammann (17, 18, 19, 24 mars & 21, 22, 23 april)
Daniel Sjöberg (19, 31 mars & 7, 8, 28 april)
Linda Holmgren (19 mars)

Band under ledning av Carina E. Nilsson

Läs mer

På bilden syns Tommy Körberg och Peter Dalle

Körberg och Dalle på turné

Datum 2017-04-01 Tid 19:30
Det är andra gången som de bästa vännerna jobbar ihop. Det blir en show i Körberg och Dalles hjältars anda med rappa texter, sketcher och sång. Missa inte denna unika föreställning!
Läs mer

Porträttbild på Jerry Williams. Jeansskjorta mot en svart bakgrund.

Jerry Williams - Man måste få lira

Datum 2017-04-09 Tid 18:00

Jerry Williams är tillbaka på scenen igen! ”Man måste få lira” är Jerrys nya show som hyllats av både publik och kritiker och spelat för utsålda hus i Göteborg och Stockholm. Tillsammans med sitt 8-mannaband och tre fantastiska sångerskor bjuder Jerry Williams på en personlig och avskalad show laddad med favoritlåtar från sina 50 år som artist. På Sverigeturné våren 2017!

Det tog bara ett par år efter supersuccén med ”The Farewell Show”, som sågs av 250 000 personer, innan längtan efter scenen och musiken blev för stark. ”Familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är okey. Men… fan… man måste få lira!”, sa en spelsugen Jerry Williams. Hösten 2015 var Sveriges rockkung tillbaka på scen med ”Man måste få lira”. Showen fick lysande recensioner – ”Osar av spelglädje och rock” skrev Expressens recensent och Aftonbladet menade att ”Jerka lirar rock’n’roll som hans liv hängde på den”. ”Man måste få lira” har gått för utsålda hus i Göteborg och Stockholm och våren 2017 är det äntligen dags för en lång Sverigeturné! Missa inte Jerry Williams senaste succé – boka biljetter nu!
Föreställningen presenteras av Blixten & Co och Ringside Event. Regi Göran Appelkvist.

Längd: 2,20 ink paus

Läs mer

Wermlandsdansen

Datum 2017-04-28 Till 2017-04-29

Förra året gjorde vi första upplagan av Wermlandsdansen. Nu följer vi upp starten för Sveriges nya dansfest. Under två dagar blir det återigen dans och fest till Sveriges bästa dansband på Sveriges vackraste plats, nämligen Karlstad CCC precis vid Klarälven. Här nedan kommer vi fylla på med information om hotellerbjudanden, matpaket m.m.

Årets artister
Arvingarna
Streaplers
Blenders
Casanovas
Horizont

Priser:
exkl. serviceavgift:
Endagarsbiljetter 295 kr
Tvådagarsbiljetter 470 kr

Med buffé:
Endagarsbiljetter 595 kr
Tvådagarsbiljetter 1045 kr

Hotellpriser per rum och natt:
Enkel 770 kr
Dubbel 870 kr
Trebädds 1070 kr
Fyrbäddsrum 1270 kr

Följ Wermlandsdansen på Facebook!

Läs mer

Brittiska tonsättare med dubbel orkester

Datum 2017-05-04 Tid 19:00

I säsongens sista abonnemangskonsert blir det brittiska tonsättare med dubbelorkester. Dirigenten är Kristiina Poska från Estland. Vi gläder oss åt att Wermland Operas fina samarbete med Dalasinfoniettan fortsätter och därför får vi förmånen att uppleva både Wermland Operas orkester och Dalasinfoniettan på samma scen. Kristiina Poska kommer att dirigera tre stycken av tre generationers brittiska tonsättare.

Konserten inleds med den nutida kompositören Charlotte Brays (f. 1982) verk Black Rainbow följt av Benjamin Brittens (f 1913) Four Sea Interludes. Efter paus har vi letat oss tillbaka till slutet av 1800-talet med Edgar Elgars Enigma Variationer.

Läs mer

Glada Hudik-teatern - Trollkarlen från Oz

Datum 2017-05-22 Tid 20:00

I Glada Hudik-teaterns tolkning av Trollkarlen från Oz är allt upp och ner. Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden – en värld fylld av motarbetade plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor.

Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

I Glada Hudik-teaterns storslagna musikal är landet Oz en flykt från smärtsamma minnen, men också en möjlighet till förändring. Det handlar om att våga göra upp med sina egna fördomar. Att våga möta sig själv. Att våga känna att man duger – att våga vara människa.

Den kritikerrosade föreställningen har setts av över 100 000 personer och belönats med en grammis för den specialskrivna musiken.

www.gladahudikteatern.se

Föreställningen är ca 2 tim och 40 min inkl paus.

Läs mer

Porträttbild av Gabriel Iglesias. Han har en rödrosa hawaii-skjorta med blommor. Han står mot en gråsvart bakgrund.

Gabriel Iglesias - Fluffy mania World Tour

Datum 2017-06-04 Tid 19:30

Nästa år beger sig Gabriel “Fluffy“ Iglesias ut på sin hittills största och mest omfattande turné. Han tar sin “FluffyMania World Tour“ till 57 städer runt om i världen. Sommaren och hösten 2017 kommer han till Stockholm, Göteborg, Lund och Karlstad. Den begåvade komikern är känd för sin dråpliga ståupp-akt som är en blandning av berättelser, parodier, imitationer och ljudeffekter. Han känns igen på sin ’fluffiga’ midja och sina hawaiiskjortor, och han drar sig inte för att skämta om sig själv och sin rondör.

Gabriel ”Fluffy” Iglesias var en av de första komikerna som slog igenom via YouTube där han snabbt fick hundratusentals klick. Nu har han nästan 9 miljoner följare på Facebook och över två miljoner följare på YouTube – ett av hans klipp har visats 25 miljoner gånger! “Fluffy“ har släppt miljonsäljande dvd-shower. han fyller arenor och toppar stand up-festivaler över hela världen.

Iglesias har gjort internationell succé med sin komedistil som har gjort honom älskad och uppskattad i alla åldrar och av både publik och kritiker. De yngre gillar ofta hans fysiska komedi och ljudeffekterna mest och de äldre hans fyndiga och ofta självironiska skämt. Den absolut vanligaste publikreaktionen efter hans shower är “Han var så rolig!“.

Längd på show: ca 2 timmar inkl paus

Läs mer

Johan Glans sitter i en fåtölj. Han har grå kostym och håller i en katt. I bakgrunden ser man en världskarta och ett kontrollsystem av något slag.

Johan Glans - World Tour Of The World

Datum 2017-10-07 Tid 19:30

I höst återvänder den mångfaldigt prisbelönta komikern Johan Glans till standup-scenen med en ny föreställning. ”World Tour of the World” är en uppföljare till de tidigare succéerna ”World tour of Skåne” och ”World tour of Skandinavien”. Johan Glans bjuder publiken på renodlad standup i ett rasande tempo i samma anda som hans tidigare föreställningar, men med helt nyskrivet material.

Johan Glans är en av landets populäraste och mest prisbelönta komiker. Han har bland annat utsetts till Årets manliga komiker två gånger och har varit ute på flera framgångsrika standup-turnéer. 2008 åkte han ut på en ”World Tour of Skåne” och fem år senare var det dags för ”World Tour of Skandinavien”, som spelades i hela Norden och hyllades i media.

Läs mer

Alex & Sigge - LIVE

Datum 2017-10-28 Tid 19:30
Författar- och podcastduon Alex Schulman och Sigge Eklund är nu tillbaka med scenshowen ”LIVE”, en sprakande helkväll där ingen kväll kommer att vara den andra lik.
Läs mer