Presskontakt

Följ uppdateringar via vår webbsida, Mynewsdesk, Twitter, Facebook och LinkedIn. Vid frågor, vänligen kontakta:

MANAGEMENT

ARMAN TEIMOURI

Chief of External Relations
Tel: 054 22 21 40
Mobil: 072 141 01 20

MANAGEMENT

MATTIAS NORD

CEO
Tel: 054 22 21 20
Mobil: 072 231 90 80

Pressmeddelanden

2017-04-10
Magnus Hammar deltar i Årets Möteskock 2017

Magnus Hammar, köksmästare på Karlstad CCC, är en av de tävlande när Sveriges bästa möteskockar gör upp om titeln ”Årets Möteskock”. Tävlingen äger rum den 18 april på Aveqia i Stockholm.

Läs mer
2017-03-31
​Årets Mötespris till Karlstads universitet

Karlstads universitet tilldelas Årets Mötespris för att de på ett förtjänstfullt sätt arbetat med möten som ett strategiskt verktyg och fått flera av landets mest betydande möten till Karlstad. Priset delas ut av Karlstad Convention Bureau och vinnaren tillkännagavs i samband med 100° Karlstads galakväll på Karlstad CCC under fredagskvällen.

Läs mer
2017-03-06
Karlstad: 100 % grön destination

Nu är alla hotell i Karlstad miljömärkta. Det innebär att Karlstad som första destination i Sverige erbjuder 100 % miljömärkta hotell. Även kongressanläggningen Karlstad CCC är miljömärkt. I jämförelse med alla destinationer i Global Destination Sustainability Index (GDS-Index) är Karlstad även den första helgröna destinationen i världen.

Läs mer
2016-12-06
Ny kostym och Lars Lerin flyttar in

Idag lanserar vi en ny kostym för Karlstad CCC. Vi vill att du ska känna samma sak som vi gör; rymd, sol och värme. Detta ska kännas i både det du ser och det du läser. Dessutom flyttar Lars Lerin in.

Läs mer
2016-11-30
PRESSINBJUDAN: Idag startar Service Convention Sweden 2016

Idag startar Service Convention Sweden 2016 i Karlstad. Konferensen bjuder på en vass uppställning av föreläsare med bland andra Anna Felländer, Joeri van den Steenhoven, Darja Isaksson, Hannes Sjöblad, Laura Hartman och Stefan Moritz. Service Convention Sweden är landets ledande konferens inom tjänsteinnovation och tjänstedesign riktat till den offentliga och privata välfärdssektorn.

Läs mer
2016-11-03
Vass uppställning av föreläsare vid Service Convention Sweden 2016 i Karlstad

Service Convention Sweden 2016 i Karlstad bjuder på en vass uppställning av föreläsare med bland andra Anna Felländer, Joeri van den Steenhoven, Darja Isaksson, Hannes Sjöblad, Laura Hartman och Stefan Moritz. Den 30 november - 1 december är det dags för den tredje upplagan av landets ledande konferens inom tjänsteinnovation och tjänstedesign riktat till den offentliga och privata välfärdssektorn.

Läs mer
2016-10-06
Maria Alm är ny kongresschef på Karlstad CCC

Maria Alm är ny kongresschef på Karlstad CCC. Hon kommer senast från Talentum Events som Sverigechef. I sin nya tjänst kommer hon att ha det övergripande ansvaret för kongress- och mötesverksamheten på Karlstad CCC.

Läs mer
2016-09-20
Läkande värdskap i Karlstad

Den 21 september intar 500 personer Karlstad CCC när IVA- och anestesiläkarnas SFAI-vecka startar. Värdskapet står i centrum när arrangören och besöksnäringen, i en gemensam aktion, arbetat med att skapa en välkomnande känsla till Karlstad som stad.

Läs mer
2016-06-21
Visit Karlstad tar ett nytt kommunikativt kliv

Som ett led i arbetet med att utveckla och stärka Visit Karlstads kommunikation och samverkan med strategiska partners rekryteras Arman Teimouri som Chief of External Relations. Arman tillträder den nya tjänsten efter sommaren.

Läs mer
2016-06-17
S-kvinnors kongress till Värmland

Nu är det beslutat, Socialdemokraternas kvinnoförbund, S-kvinnor, kommer att hålla sin nästa kongress i Karlstad och det blir därigenom Värmlands S-kvinnodistrikt som står värd för kongressen. I augusti 2017 samlas S-kvinnor till förbundets 42:a kongress/förbundsmöte på Karlstad CCC.

Läs mer
2016-05-24
IOGT-NTO-rörelsens kongresser till Karlstad 2017

Vartannat år samlas tusentals personer från hela Sverige till kongresser för IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund och IOGT-NTO:s juniorförbund Junis. Senaste gången kongresserna arrangerades i Karlstad var 1987. Nu är det dags igen och de tre förbundens kongresser kommer äga rum i Karlstad den 27 juni-2 juli 2017.

Läs mer
2016-05-16
Medicinsk mötestriss i Karlstad

Under en vecka i maj avlöser tre medicinska kongresser varandra på Karlstad CCC när Svensk Förening för Patologi, Mellansvenska Ortopedföreningen och Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin samlar sina styrkor i Karlstad.

Läs mer
2016-05-04
Pressinbjudan Nordiska Mästerskapen i kvinnlig Barbershop: världsmästarkör till Karlstad 2016

Den 6-8 maj invaderas Karlstad CCC av ca 900 kvinnliga Barbershopsångare då Nordiska Mästerskapen i Barbershop arrangeras i Karlstad för fjärde året i rad. Barbershop är en musikgenre som uppkom på 1880-talet i USA och har fått sitt namn efter sångare som underhöll kunder hos frisören. Den svenska kören Rönninge Show Chorus blev världsmästare 2013 och deltar även i Karlstad.

Läs mer
2016-04-28
Kristdemokraterna väljer Karlstad igen 2017

Kristdemokraterna väljer att förlägga sina kommundagar till Värmland och Karlstad 2017. Kommundagarna kommer hållas den 7:e till 8:e april 2017 och gästas av ca 900 Kristdemokrater från hela landet.

Läs mer
2016-04-27
Pressinbjudan Wermlandsdansen 29-30 april

Den 29-30 april 2016 arrangeras Wermlandsdansen på Karlstad CCC för första gången. Större delen av Sveriges dansbandselit är inbokade att medverka, bland annat Lasse-Stefanz, Larz-Kristerz, Arvingarna, Black Jack, Scotts m.fl. Dessutom spelar norska Rune Rudberg som tillsammans med de stora svenska banden beräknas locka stor publik även från Norge. Media är varmt välkomna under Wermlandsdansen.

Läs mer
2016-04-13
Karlstad CCCs matvlogg Söderläge – creme brulée med mörk chokladmousse

Under våren 2016 får vi återigen möta köksteamet på Karlstad CCC i tre nya avsnitt av matvloggen Söderläge. Den här gången får vi följa med bakom kulisserna och i detalj ta del av hur en av konferensmiddagarna på Karlstad CCC tillagas. I det här tredje och sista avsnittet lär Mikael Söder oss att göra creme brulée med mörk chokladmousse toppad med brownietärningar och färska hallon. Bon appétit!

Läs mer
2016-04-06
Panndagarna till Karlstad

Den 12-13 april 2016 anordnar Värme- och Kraftföreningen Panndagarna i Karlstad på Karlstad Congress Culture Centre. Panndagarna är en årligen återkommande konferens som belyser teknikutvecklingen inom energiproduktion. Konferensen är nu fullbokad och lockar cirka 200 deltagare från energi- och skogsindustrin.

Läs mer
2016-03-30
Karlstad CCCs matvlogg Söderläge – havtornspenslad röding

Under våren 2016 får vi återigen möta köksteamet på Karlstad CCC i tre nya avsnitt av matvloggen Söderläge. Den här gången får vi följa med bakom kulisserna och i detalj ta del av hur en av de många konferensmiddagarna på Karlstad CCC tillagas. I det här andra avsnittet lär Joel Persson oss att tillaga havtornspenslad röding, pumpa- och morotspuré med vitvinsås och fänkål samt frästa grönsaker.

Läs mer
2016-03-18
Årets Mötespris i Karlstad 2015 tilldelas Tandhygienistdagarna

För andra året i rad har Årets Mötespris i Karlstad delats ut av Karlstad Convention Bureau. Vinnare av Årets Mötespris 2015 är Lillemor Nordenhammar, Sveriges Tandhygienistförening, för sina insatser i samband med Tandhygienistdagarna som gick av stapeln i april förra året.

Läs mer
2016-02-05
Karlstad CCCs matvlogg Söderläge – bäckenhängd ryggbiff

I vår får vi återigen möta köksteamet på Karlstad CCC i tre nya avsnitt av matvloggen Söderläge. Vi får följa med bakom kulisserna och lära oss hur en av de många konferensmiddagarna på Karlstad CCC tillagas. I det här första avsnittet lär Magnus Hammar oss att tillaga en förrätt beståendes av bäckenhängd ryggbiff med tryffelyoghurt, silverlökskräm, picklade grönsaker och rågbrödskrutonger.

Läs mer

Logotyper

Här kan du ladda ner Karlstad Congress Culture Centers logotyp. Logotypen får inte användas i sammanhang som kan anses kränkande eller stötande. Den vita logotypen används när bakgrunden inte tillåter den svarta. Vid osäkerhet eller frågor kontakta kommunikationschef Arman Teimouri. Hans kontaktuppgifter finner du här ovan.

Logotyp för tryck:

KCCC logotype svart eps
KCCC logotype neg eps

Logotyp för webb, bildspel eller annat digitalt material:

KCCC logotype svart png
KCCC logotype neg png