Gäster blir serverade vid bord
2016-04-12

Söderläge: Karlstad CCCs matvlogg – Crème Brûlée med mörk chokladmousse

I det här tredje och sista avsnittet lär Mikael Söder oss att avsluta trerättersmiddagen med stil i form av crème brûlée med mörk chokladmousse toppad med brownietärningar och färska hallon. Bon appétit!

Karlstad CCC är en av nordens största och mest moderna mötesanläggningar med sina 18 000 kvadratmeter mötesyta fördelat på 18 lokaler. Här ryms även den svanenmärkta restaurangen Karl IX där Köksmästare Mikael Söder och hans team serverar mestadels ekologiska och närproducerade, värmländska delikatesser till större och mindre sällskap.

I videologgen Söderläge fick vi under 2015 följa Mikael och hans köksteam under en rad olika större evenemang på Karlstad CCC. Vi fick en unik inblick i hur det går till när köksteamet på Karlstad CCC förbereder exempelvis en sexrätters winemaker-middag, serverar mat till över 1000 personer på en av Sveriges största after worker och planerar en sittande middag för 1500 personer.

Under våren 2016 får vi återigen möta köksteamet på Karlstad CCC i tre nya avsnitt av Söderläge. Den här gången får vi följa med bakom kulisserna och i detalj ta del av hur en av de många konferensmiddagarna på Karlstad CCC tillagas.