2017-01-30

Helhetslösningar för möten och events

Krister Andersson på Umeå Congress fick rådet av Karlstads Universitet att anlita Mötesbyrån för att bygga utställningsdelen till Matematikbiennalen som hölls på universitetet i januari 2016.

Matematikbiennalen är ett gigantiskt arrangemang. I Karlstad var det 2 500 deltagare som under två dagar hade 25 parallella spår med sammanlagt 250 föreläsningar att följa. Dessutom är det en viktig plats för deltagarna att få besöka idéutställare och förlags- och informationsutställare.

Umeå Congress har genomfört arrangemanget tidigare i Umeå, men nu var det Karlstad som gällde och man behövde samarbetspartners.
– Det där kan vara lite knepigt. Man blir två parter som samtidigt ska spela i samma lag, berättar Krister och fortsätter.
– Jag hade inte behövt vara orolig för det engagemang vi mött från Mötesbyrån, ja förresten från hela Karlstad, har varit långt över förväntan.

Det var till utställningsdelen av biennalen som Mötesbyrån engagerades. Och Krister ger konkreta exempel på saker som imponerat på honom.
– Ta bara det att de som byggde montrarna stannade kvar och hjälpte till med att lösa problem som alltid uppstår på plats.

Att bygga mässor och utställningar är ett av Mötesbyråns ben, men det finns fler. Projektledning, deltagarhantering, mat- och konferensservice är andra. Kort sagt hanterar Mötesbyrån allt som kunden behöver, allt från planering till uppföljning, för att kunden ska kunna ägna sig helt och fullt åt innehållet i ett möte eller en konferens.

Att nöjda kunder återkommer är ett faktum och Krister Andersson meddelar att 2018 års Matematikbiennal också kommer att hållas i Karlstad.
– Vi kommer att ha Mötesbyrån med oss i tankarna för framtida uppdrag, säger han.

Läs mer om Mötesbyrån här.