2017-01-10

Hipp hipp hurra för KCCC!

Idag är det precis 6 år sedan vi öppnade dörrarna och tog emot de första gästerna, en liten grupp från Karlstad Universitets Uppdrag AB som bestämt sig för att vara först och hängde på låset redan vid 6.30 på morgonen.

Det var oerhört slitna men stolta medarbetare som äntligen kunde få dra igång verksamheten efter år och månader av planering, övning, träning, inköp och logistikanalys. Just där och då, den dagen var vi nog alla både sprickfärdiga av stolthet, bubbliga av förväntan samtidigt som vi balanserade på en knivsudd när det gällde stress och arbetsbelastning.

De följande veckorna var turbulenta, delvis hyllades huset, maten och mycket annat till skyarna samtidigt som barnsjukdomarna med bl.a. strejkande rulltrappor utmanade oss, insändare och artiklar i media ifrågasatte hörslingor, parkeringsplatser och annat som man fann felplanerat. Tack och lov klarade vi av att fokusera på det viktiga, nämligen gästerna och att leverera exakt så bra serviceupplevelser som vi ville. Vårt mål då var att vara 2000-talets Sola i Karlstad, vilket för oss innebär att ge så bra värdskap att man är en symbol om 300 år. Stora ord, självklart, men en otroligt bra och lättkommunicerad målbild.

Efter 6 år känns det helt fantastiskt att blicka tillbaka och inse att Karlstad CCC inte bara är en byggnad, utan även en symbol för ett framtidsorienterat Karlstad, en motor i besöksnäringen, en arena som gör Karlstad till en attraktivare plats att etablera sig, leva och bo. Vi kan glädjas åt att haft otaliga nyhetssändningar live i riksmedia, vi har haft en partiledare som tackat oss i direktsändning och vi har många gånger varit i centrum för den politiska makten när viktiga debatter och beslut tagits.

Efter 6 år så har vi haft över en miljon kommersiella gäster, bortemot 200 publika event såsom mässor, konserter, m.m. och arrangerat flera viktiga möten, som exempelvis Service Convention Sweden 2014-2016, Expand 2014-2015 och haft välbesökta utställningar under två somrar.

Efter 6 år har vi bidragit till att minst 4 personer flyttat till Karlstad, att 1 företag etablerat sig här och att ett nordiskt säljkontor förlagts till Karlstad.

Efter 6 år har vi regelbundet fyllt hotellbäddarna i Karlstad med gäster från när och fjärran, vi har skapat en regelbunden och välbesökt After Work som lite senare på kvällarna fyller Karlstads restauranger och barer, för att inte nämna att de pengarna som våra kunder lägger på ljud, ljus, nöjen och kultur är definitivt ett viktigt tillskott i de branscherna.

Jag är oerhört stolt över det vi gör, det vi åstadkommer och det vi genererar till Karlstad. Grattis på födelsedagen, kära Karlstad CCC, nu laddar vi för fler och än mer spännande år.

Mattias Nord
VD