Båtbuss Karlstads kommun
2017-05-30

Ta båtbussen i sommar!

1 juni är det dags för båtbussarna att "lätta ankar" för en ny säsong.

Förra årets satsning på båttrafik mellan Karlstad och Grums blir permanent men binds samman med Kristinehamnslinjen så att sjöfararna kan åka ända från Grums till Kristinehamn. Väl i Kristinehamn kan resenärerna fortsätta, med årets andra stora nyhet, ut i Kristinehamns skärgård

Båtbussen tar dig ut i Kristinehamns övärld

Nytt för i år är linje 96 som trafikerar Kristinehamns skärgård. Linjen utgår från Vålösundsbryggan i Kristinehamn och når öarna Kalvön, Saxholmen, Långön och Alvön med dagliga turer.

Fortsatt trafik till Grums och Borgvik

Förra årets försök med båtbuss till Grums föll väl ut och återkommer även i år. Linje 97 mellan Grums och Borgvik är i stort sett oförändrad från förra året och trafikerar Borgvik, Gamla Slottsbron och Grums småbåtshamn med tre avgångar dagligen. Den ansluter till linje 95 som går mellan Grums och Karlstad och även Kristinehamn.

Hela norra Vänern med samma linje

På måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar går linje 95 från Karlstad mot Grums på förmiddagen och från Karlstad till Kristinehamn på eftermiddagen. Tisdagar, torsdagar och lördagar går den från Karlstad mot Kristinehamn på förmiddagen och från Karlstad mot Grums på eftermiddagen. Om man väljer att inte hoppa av båten utan sitta kvar kommer resenärerna tillbaka till Karlstad. Om man hoppar av vid någon av bryggorna på fastlandet går det bra att kombinera med andra färdmedel eller övernatta på camping, hotell, stugor eller vandrarhem.

Trafiken till Grums, Borgvik och Kristinehamn går under juli månad. Dock blir det en tjuvstart midsommarhelgen för att ge midsommarfirare möjligheten att ta båten till festligheterna i till exempel Borgvik eller populära Alvön.

Nygammal linje mellan Färjestad och Skoghall

Linje 94 mellan Skoghall – Färjestad är en gammal linje med ny linjesträckning. Denna linje går numer alltid i västra Klarälvsfåran mellan Skoghall och Färjestad med stopp bl.a. vid Mariebergsskogen, Almentorget och Brigadmuseum i båda riktningarna. Vid Brigadmuseum stannar även linje 91 för första gången. Så den som vill åka en längre tur kan nu byta båtbuss vid museet och resa vidare.

Säkra kort som lever kvar

Linje 92 ”Karlstad runt” är en populär rutt som kommer att finnas kvar oförändrad. Även turen Karlstad – Lövnäs – Jäverön/Västra Långholmen är kvar precis som tidigare.

Klicka här för att ladda ner båtbusskarta (Linje 91 stannar vid vår brygga). För priser och information, klicka här.