Hanna Åkerstedt, ordförande i Visit Karlstad Member
2017-05-06

Värdskap är kul och superviktigt

Hanna Åkerstedt är ordförande i Visit Karlstad Member. Hon arbetar inom hotellbranschen och hon tycker att värdskap är kul och samtidigt superviktigt.

Redan som 14-åring började hon arbeta på en vägrestaurang och när hon lämnade Mariestad för Karlstad halkade hon in i hotell-världen.

– Jag har alltid jobbat med service och jag fullkomligt älskar det. När jag flyttade till Karlstad 1996 halkade jag in i hotell-världen och har sedan dess arbetar i branschen. Något jag verkligen brinner för är alla fantastiska unga människor som jobbar inom besöksnäringen. Att få vara med på de resorna är en ynnest.

Visit Karlstad Member är en organisation som samlar besöksnäringen i Karlstad med allt från hotell, restaurang, event och konferens till taxi, nöje, camping och kultur. De arbetar med att få stora som små möten till Karlstad och när besökarna kommer till Karlstad ska de få en upplevelse utöver den vanliga. Hanna är sedan flera år tillbaka ordförande i Visit Karlstad Member.

– Värdskap är kul och superviktigt. Vi arbetar mycket med att öka förståelsen för det hos våra medlemmar. Tillsammans arbetar vi med att locka till Karlstad och det gör vi genom att tillsammans åka på mässor, arrangera workshops och anordna visningsresor.  Många av aktiviteterna gör vi tillsammans med Karlstad CCC.

Hanna Åkerstedt är idag hotelldirektör på First Hotel River C, som ligger vägg i vägg med Karlstad CCC.

– Karlstad CCC är en fantastisk anläggning som agerar navet i de stora möten vi har i Karlstad. Vi ska vara otroligt stolta över att ha en sådan fin anläggning med genomgående hög kvalité, från början till slut. Anläggningen är dessutom viktig för besöksnäringen och effekterna av ett stort möte där påverkar Karlstad positivt med allt från handel, hotell och caféer, till restauranger, kulturlivet och taxi.

I och med att Hanna arbetar på ett hotell träffar hon ofta mötesdeltagare som kommer resande till Karlstad. Hon anser att besöksnäringen har en viktig uppgift i att dels se till att mötesdeltagarna får en fin upplevelse, samtidigt som de ska marknadsföra och sätta Karlstad på kartan.

– När ett möte väl är här gäller det att vi bjuder på det bästa värdskapet för att locka mötesdeltagarna tillbaka till vår fina stad. Tillsammans i Visit Karlstad Member arbetar vi med vad vi kallar för ”Welcome City”. Vi är nyfikna på våra mötesgäster och tar därför fram speciella aktiviteter som gör att de känner sig än mer sedda. Det kan handla om mindre aktiviteter som att ha ballonger i staden, till att mötesdeltagarna hälsas välkomna redan på tågstationen eller flygplatsen. Men det kan även handla om att alla receptionister på stadens hotell är klädda i kirurgkläder när läkare från hela landet besöker Karlstad för sin kongress. Värdskap ska vara roligt och gör man det tillsammans så blir det helt enkelt extra roligt!