Mikael Lindholm
2019-04-23

Planering A och O för en lyckad mässa

Mikael, som är tekniker hos oss, delar med sig av sina bästa tips för en lycka mässa där besökarna får rätt känsla och du når ditt syfte med arrangemanget.

Vad är viktigast att tänka på inför en mässa med många utställare?

Planering är a och o. Det måste fungera bra logistikmässigt så att det blir ett bra flöde. Det bör till exempel finnas plats att mingla, samla sina intryck och sitta ner och ta en kopp kaffe. Det är också viktigt att du vet hur du vill att besökarna ska uppleva din mässa, så se till att få en röd tråd genom hela arrangemanget.

Vilka detaljer kan göra skillnad?

Ljuset kan verkligen förhöja helhetsintrycket. Vad ska belysningen ge för känsla? Vill du ha lounge-inspirerad miljö, varm atmosfär, dovt eller starkt ljus, vill du att din profilfärg ska genomsyra hela miljön? Mattor gör stor skillnad också, både vad gäller design och akustik.

Utformningen av montrarna har även betydelse. Jag tycker att det blir som allra bäst om alla har monterväggar och det finns belysning i varje monter, så att det ser enhetligt och genomtänkt ut. Om det ska vara stilrent är det även bra att inte ha för många bord. Kanske något ståbord med ett par barstolar där du kan sitta ner och prata med dina besökare. TV-skärmar med en videoslinga om produkten eller företaget är en bra grej att ha också.

Går det att göra precis vad som helst?

Bara fantasin sätter gränser. Nästan. Jag vågar säga att vi kan lösa så gott som alla önskemål om vi vet om det i god tid. Vill du exempelvis ha ditt företags logotyp tryckt på monterväggarna istället för att hänga upp en vepa så kan vi ordna det. Om du har en monterdisk kan vi fixa tryck på frontskivan. Det blir snyggt.

En gång fraktade vi 160 barstolar från Malmö för att få hit exakt den inredning som kunden ville ha. Vi gillar att vara flexibla.