Kockarna Niklas och Magnus vid grillen
2020-07-02

Gör succé vid grillen i sommar – tips från våra kockar

Vår kockar Niklas och Magnus bjuder på grilltips i samarbete med nätverket Wink (Women in Karlstad), som arrangerade After Work på distans från vår brygga.

Här får du bra tips på allt ifrån hur du gör rent grillen på ett effektivt sätt, hur du håller värmen till när du ska lägga på maten för bästa resultat. Niklas och Magnus bjuder dessutom på flera recept. Vad sägs om saftig kyckling kryddad med gremolata, karré med sesamglace, fisktacos
och New York-inspirerad fläskfilé? Längst ned på sidan hittar du recepten med alla ingredienser till rub och glace.

 

Rub till kött

  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk malda fänkålsfrön
  • ½ msk chilipulver

Chili soja sesam Glace

  • ½ dl matolja
  • ½ dl soja
  • 1 dl sweet-chilisås
  • ½ msk lökpulver
  • ½ msk vitlökspulver
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ msk sriracha
  • ½ msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl vatten