Alice i underlandet

Alice i underlandet på is

Datum 2018-02-14 Tid 19:00

En isshow som baseras på Lewis Carrols klassiker Alice i underlandet.

Alice i Underlandet är en av bästa sagor full av nonsenseffekter som väcker tankar om livets allvar och för oss in i drömmarnas rike. Underlandet fascinerar och Alice strapatser skildras av artister som behärskar lika bra konståkning som cirkuskonst. Denna fantastiska historia fascinerar både stora och små åskådare och blir en riktigt bra familjeunderhållning.

Följ efter Alice ner genom kaninhålet och upplev tillsammans med henne de otroliga händelserna i Underlandet. Var det verkligen bara en dröm?

Hur kan det vara en isshow när den hålls i en teater utan is?
Föreställningen hålls över hela Europa, både i stora arenor med is och i teatrar. Vi ville gärna gå mot strömmen vår första gång i Sverige, så vi använder oss av konstis. Våra talangfulla artister åker lika bra på konstisen, och det ger oss möjligheten att besöka städer vi annars inte hade kunnat.

Vilket språk är föreställningen på?
Vår sagoberättare guidar dig genom föreställningen. Detta görs på svenska.

Är Alice i underlandet den första föreställningen som genomförs?
Nej, Russian Circus on Ice har rest över hela Europa med föreställningar som En vintersaga, Snödrottningen och Snövit.

Varför är det just Alice i underlandet som kommer till Sverige?
Alice i underlandet är verkligen en föreställning som både barn och vuxna kan uppskatta. Lewis Carroll skrev egentligen sin kända saga för en vuxen publik, men den har kommit att älskas av både barn och vuxna.

Hur många artister deltar i föreställningen?
Det kommer vara cirka 22 artister på isen, som backas upp av ett team av 10 tekniker som sköter ljus, ljud och allt annat som behövs för att erbjuda en förtrollande föreställning.

Vad är historien bakom Russian Circus on Ice?
Den ryska cirkusen på is bildades år 1962 som en experimentell och gränsöverskridande mötesplattform för olika konstnärliga genrer. Den kände cirkusregissören Arnold Barsky inledde en ovanlig samverkan mellan dåtidens bästa balettkoreografer, scenografer, kompositörer, specialister inom olika cirkuskonster och världsmästare inom konståkning. Premiären överraskade alla åskådare med en nyvunnen dynamik och effekter som skapades av en slipad och genomtänkt dramaturgi i kombination med traditionella samt helt oväntade nya cirkusnummer.

Vem passar föreställningen för?
Det är en familjeföreställning som passar barn i alla åldrar, och självklart deras föräldrar med barnasinnet i behåll. Vi välkomnar alla från 4-94 år gamla.

Vad är unikt med föreställningen & artisterna?
Denna show kombinerar cirkus, teater och isdans på ett unikt sätt, då alla som uppträder är riktiga proffs inom alla tre genrer.

 

Se mer här:

www.alice-i-underlandet.com

Paus: Ja