Wermland Opera - Das Lied von der Erde

Das Lied von der Erde

Datum 2017-10-12 Tid 19:00

Denna säsong kompletterar vi den Mahlerserie som chefsdirigent Johannes Gustavsson inledde under Klassisk lördagserien förra året. Det blir ytterligare två symfonier i kammarmusikformat samt kvällens Das Lied von der Erde. Denna symfoni skrev Mahler efter att han drabbats av flera personliga tragedier. Sångtexterna har sitt ursprung i gammal kinesisk poesi. Mahler fann tröst i dessa dikter som handlar om liv, avsked och räddning. De sjungs av de mästerliga sångarna Katarina Giotas och Michael Weinius.

Katarina Giotas har en internationell karriär och sjunger roller i alt- och mezzofacken. Bland annat har hon etablerat sig som en strålande Carmen, senast på Göteborgsoperan.

Hovsångare Michael Weinius är en av Sveriges bästa tenorer som på hemmaplan mest sjunger på Kungliga Operan, men som även gästar internationella scener. 2016 gjorde han bl a en uppskattad debut på Wiener Staatsoper som Lohengrin.

Dirigent: Johannes Gustavsson
Solister: Katarina Giotas, mezzosopran
Michael Weinius, tenor
Wermland Operas orkester

Gustav Mahler
Das Lied von der Erde

Konserten ingår i Stora Konsertserien 2017/2018. Med abonnemang på Wermland Operas konsertserier får du ett välkomponerat paket med blandade konserter till ett förmånligt pris!