The Hollies - A Highway of Hits

The Hollies – A Highway of Hits

Datum 2018-10-05 Tid 19:30

I Sverige var The Hollies mycket populära och hade under åren 1964-1969 hela 19 låtar på Tio i topp-listan. Första gången The Hollies framträdde i Sverige var i Kungliga Tennishallen i Stockholm 1965.

Flera år i rad, under sextiotalet, gästade The Hollies de svenska folkparkerna
”När jag tänker på Sverige är det folkparkerna jag minns”. Säger Tony Hicks i en artikel. Vidare berättar han att han upplevde att han kände sig som hemma i Sverige.

Med fler hits än The Beatles under 60- och 70-talet har The Hollies entusiasm för musikkonsten inte avtagit. Kollektionen med Hollies Gold Hits och klassiska låtar, ”Midas Touch”, hamnade bland topp 20 på albumlistan tidigare i år och bandet uppträdde nyligen i BBC’s Breakfast TV där de spelade unplugged. The Hollies blev nyligen invalda i det prestigefyllda American Rock n’ Roll Hall of Fame med motiveringen ”För deras inflytande, utveckling och bevarande av Rock n’ Roll”.

The Hollies består idag av de två originalmedlemmarna Tony Hicks och Bobby Elliot samt Peter Howarth, Ray Stiles, Steve Lauri och Ian Parker. När bandet är på turné får de ofta önskningar på låtar från deras förra album “Staying Power” vilket bevisar att Hollies nya material är lika populärt som deras imponerande katalog med klassiska hits. Deras live framträdande utförs i äkta Hollies-anda: Välkända harmonier tillsammans med ren musikalisk bravur där varje sång är skickligt iscensatt med en imponerande ljusshow. Showen kulminerar med berömda ”The air that I breathe” och ”He ain’t heavy, He’s my brother” och leder till stående ovationer

Nu finns det återigen möjlighet att ta del av deras fantastiska musikskatt:

paus: ja
För mer information besök www.juliusproduction.se

www.hollies.co.uk