Wermland Opera - Monica Zetterlund

Monica Zetterlund 80 år

Datum 2017-09-20 Tid 19:00

Den 20 september 2017 skulle Monica Zetterlund ha fyllt 80 år. Vi firar med stor konsert på Karlstad CCC där Bohuslän Big Band och Wermland Operas orkester fyller scenen tillsammans med den fantastiska jazzsolisten Rigmor Gustafsson.

Under konserten får vi höra ett uruppförande av en symfonisk Värmlandsouvertyr som kvällens dirigent Peter Nordahl komponerat för de två orkestrarna samt hans Svit ur filmen Monica Z. Naturligtvis bjuds det på flera klassiska Monica Zetterlundlåtar. Alla minns vi de fantastiska Trubbel, Bedårande sommarvals, En gång i Stockholm och många fler.

Den värmländska jazzlegenden Monica Z uppvaktas av en av dagens bästa sångerskor i samma genre; Rigmor Gustafsson, som också är född och uppvuxen i Värmland. Peter Nordahl, ursprungligen från Degerfors, är en kompositör, dirigent, arrangör och producent som har producerat ett stort antal skivor.

Dirigent: Peter Nordahl
Solist: Rigmor Gustafsson, sång
Bohuslän Big Band
Wermland Operas orkester

Konserten ingår i Stora Konsertserien 2017/2018. Med abonnemang på Wermland Operas konsertserier får du ett välkomponerat paket med blandade konserter till ett förmånligt pris!