Julköttbullar
2017-12-01

Någonting att äta

Lyxiga Julköttbullar

Fantastiskt goda julköttbullar som blir bra varje gång.

750 gr blandfärs
1 sto gul lök
2 s ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk flytande köttbuljong
2 tsk salt
1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk nymalen vitpeppar
1/2 tsk malen muskotnöt

Sätt ugnen på 160 grader. Finhacka löken och stek gyllenbrun i lite smör. Häll över i en bunke tillsammans med alla andra ingredienser, förutom blandfärsen. Vispa ihop blandningen och låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan i färsen. Använda gärna händerna och blanda väl. För upp smeten i en spritspåse. Spritsa runda fina toppar på ett bakplåtspapper, nyp av med en kniv och platta till en aning. Baka mitt i ugnen i 8 minuter. Låt dem svalna och sätta sig en aning. Stek sedan på hög värme i rikligt med smör. Rör runt pannan hela tiden. Servera och njut.

Serveringstips

Inte sugen på julköttbullar? Byt ut muskot och kryddpeppar mot dina andra favoritkryddor.

750 gr blandfärs
1 sto gul lök
2 s ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk flytande köttbuljong
2 tsk salt
1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk nymalen vitpeppar
1/2 tsk malen muskotnöt