Pankopanerade quornbiffar
2018-04-17

Någonting att äta

Mumsiga quornbiffar

Mumsiga quornbiffar, pankopanerade och extra krämig med chèvreost!

6 st quornfilé
100 gr chèvreost
3 st ekologiska Ägg
1 dl ekologiskt Vetemjöl
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Salt och nymalen svartpeppar

Smör och olivolja till stekning

Tina quornfiléerna och dela i mindre bitar. Dela chèvreosten i mindre bitar. Mixa med stavmixer eller i matberedaren och smaka av med salt och peppar. Forma sedan till mindre biffar (ca tolv biffar).

Panering

Vispa upp äggen. Vänd biffen först i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl och vänd sedan i äggröran. Avsluta med att vända biffen i panko, skaka av överflödigt ströbröd.

Tillagning

Förvärm panna till medelvärme. Värm upp rikligt med olivolja och smör. Stek sedan biffarna ca tre minuter per sida, tills att biffarna är gyllenbruna.

Serveras med förslagsvis ugnsrostad potatis och rödvinssås.

Tips!

Biffarna går att göra helt i förväg. Efter paneringen fryser du in och tar fram en timma innan stekning.

6 st quornfilé
100 gr chèvreost
3 st ekologiska Ägg
1 dl ekologiskt Vetemjöl
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Salt och nymalen svartpeppar

Smör och olivolja till stekning