Rödbetsgravad lax
2017-11-22

Någonting att äta

Rödbetsgravad lax

En riktigt god gravad lax som med sin klara röda färg både lockar ögon och mun.

500 gr färsk laxsida
1 msk socker
1 msk salt
1 tsk dillfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk grovmalen vitpeppar
1 knippe färsk dill
100 gr färska rödbetor

Skala och riv rödbetor. Massera sedan in rödbetorna i laxen. Blanda alla kryddor och strö sedan rikligt över laxen. Paketera laxen i smörpapper och ställ den i en djup form i kylen. Använd gärna en tyngd på laxen, exempelvis en kastrull med lite vatten i. Låt stå i två dagar. Ta sedan fram laxen och skrapa bort kryddor och rödbetor. Skiva tunt och servera.

Serveringstips

Serveras med hovmästarsås, blandat med lite matlagningsyoghurt. Njut.

500 gr färsk laxsida
1 msk socker
1 msk salt
1 tsk dillfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk grovmalen vitpeppar
1 knippe färsk dill
100 gr färska rödbetor