2018-08-20

Någonting att äta

Parmesanchips med avocadocrème

Smarrigaste fredagsmyset i form av parmesanchips och en riktigt krämig avocadocrème.

100 gr parmesanost (alternativt Garana Padano)
3 s avokado
1 s vitlöksklyfta
1 st citron
1 dl turkisk yoghurt

Olivolja, salt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Finriv osten och fördelar ut i jämna högar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter (tills chipsen fått en fin färg). Ta ut och låt svalna. Dela i mumsbitar.

Dela och gröp ut avokados. Skala och riv vitlöken. Riv citronskalet och pressa över saften från halva citronen. Blanda alla ingredienser och tillsätt yoghurt samt en skvätt olivolja. Mixa blandningen slät och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Serveringstips

Låt gärna parmesanosten svalna över exempelvis en brödkavel för en kreativ form. Ta upp med varma med stekspade!

100 gr parmesanost (alternativt Garana Padano)
3 s avokado
1 s vitlöksklyfta
1 st citron
1 dl turkisk yoghurt

Olivolja, salt och nymalen svartpeppar