2018-02-05

Någonting att äta

Chokladfondant

En helt fantastiskt god chokladfondant. Lätt att göra och som definitivt överraskar alla.

120 gr mörk choklad (65-70)
100 gr smör
3 st ägg
1,5 dl socker
1 dl mjöl

Bakplåtspapper och muffinsformar.

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smör och choklad, var för sig. Blanda sedan de två ingredienserna. Vispa ägg och socker lätt och blanda sedan i smeten med smör och choklad. Tillsätt siktat mjöl (använd exempelvis en finmaskig sil) och blanda väl. Häll i en spritspåse och låt vila i minst 10 minuter i kylen (gärna 5-6 timmar). Under tiden kan du dela bakplåtspapper i lagom stora bitar. Smörj dessa och smörj även muffinsformar. Gör cylindrar av pappret. Spritsa i cylindern och grädda sedan i ca 11-12 minuter. Pilla sedan försiktigt bort pappret. Servera direkt från ugn, gärna med lättvispad grädde eller glass.

Serveringstips

Smeten kan med fördel göras dagen innan. Låta smeten vila i kylen under tiden. Du kan även med fördel använda suffleform som du sedan serverar ur efter gräddning.

120 gr mörk choklad (65-70)
100 gr smör
3 st ägg
1,5 dl socker
1 dl mjöl

Bakplåtspapper och muffinsformar.