2018-11-27

Någonting att äta

Ost- och laxbollar

Rulla små lyxiga bollar som passar till fördrinken eller adventminglet. Mixa, kyl, rulla och njut.

Ostbollar

200 gr ädelost
2 msk crème fraiche
Pepparkakor

 

Laxbollar

200 gr rå lax
1,5 msk ljus misopasta
50 gr gari (japansk ingefära)
panko och solrosfrön
alternativt wasabinötter
salt och peppar
eventuellt wasabi till servering

Mumsiga små snacksbollar av ost och lax. Så här gör du.

Ostbollar

Blanda ost och crème fraiche till en smidig smet. Använd mer crème fraiche ifall du behöver. Låt vila i kylen i en timme. Krossa några pepparkakor i en skål. Ta ut ostsmeten och rulla till lagom stora munsbitar. Vänd i den krossade pepparkakan. Kyl bollarna innan du ska servera.

Laxbollar

Mixa laxen slät och blanda i misopasta och gari. Låt vila i kylen i två timmar. Rosta panko (asiatiskt ströbröd som gör det lite extra frasigt) och mixade solrosfrön i lite smör i en stekpanna och låt svalna. Ta ut laxsmeten och rulla till lagom stora munsbitar. Vänd i den rostade mixen. Servera gärna med wasabi. För extra hetta så kan bollarna rullas i mixade wasabinötter istället.

Ostbollar

200 gr ädelost
2 msk crème fraiche
Pepparkakor

 

Laxbollar

200 gr rå lax
1,5 msk ljus misopasta
50 gr gari (japansk ingefära)
panko och solrosfrön
alternativt wasabinötter
salt och peppar
eventuellt wasabi till servering