Någonting att äta
Steka fisk på bästa sätt
Stycka fisken i lagom stora portionsbitar.
Tips: använd en digital stektermometer.
Rimning
Passar bäst till vit fisk (exempelvis torsk). Ta lika delar salt och socker samt eventuell smaksättning. I detta fall använde vi oss av krossade dillfrön. Strö på över fisken och låt stå minst 30 minuter (gärna över natten).
2 msk socker
2 msk salt
1 msk krossade dillfrön
Vit fisk
Rimma fisken, följ gärna vårt recept i gröna rutan. Sätt ugnen på 120 grader. Innan stekning torka av fisken med hushållspapper eller ren handduk. Hög värme i stekpannan. Stek i olja och smör tills du får fin färg. Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills fisken har 49 grader innertemperatur.
Röd fisk
Sätt ugnen på 120 grader. Ta fram i rumstemperatur 15-30 minuter innan tillagning. Salta och peppra fisken. Hetta pannan och tillsätt olja och smör. Stek skinnsidan först tills den får fin färg och sedan stek runt om. Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills fisken har 46 grader innertemperatur.
Rimning
Passar bäst till vit fisk (exempelvis torsk). Ta lika delar salt och socker samt eventuell smaksättning. I detta fall använde vi oss av krossade dillfrön. Strö på över fisken och låt stå minst 30 minuter (gärna över natten).
2 msk socker
2 msk salt
1 msk krossade dillfrön