2018-10-31

Någonting att äta

Steka fisk på bästa sätt

Aldrig mer torr fisk - så här steker du din fisk på bästa sätt.

Stycka fisken i lagom stora portionsbitar.
Tips: använd en digital stektermometer.

Rimning

Passar bäst till vit fisk (exempelvis torsk). Ta lika delar salt och socker samt eventuell smaksättning. I detta fall använde vi oss av krossade dillfrön. Strö på över fisken och låt stå minst 30 minuter (gärna över natten).

2 msk socker
2 msk salt
1 msk krossade dillfrön

Vit fisk

Rimma fisken, följ gärna vårt recept i gröna rutan. Sätt ugnen på 120 grader. Innan stekning torka av fisken med hushållspapper eller ren handduk. Hög värme i stekpannan. Stek i olja och smör tills du får fin färg. Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills fisken har 49 grader innertemperatur.

Röd fisk

Sätt ugnen på 120 grader. Ta fram i rumstemperatur 15-30 minuter innan tillagning. Salta och peppra fisken. Hetta pannan och tillsätt olja och smör. Stek skinnsidan först tills den får fin färg och sedan stek runt om. Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills fisken har 46 grader innertemperatur.

Rimning

Passar bäst till vit fisk (exempelvis torsk). Ta lika delar salt och socker samt eventuell smaksättning. I detta fall använde vi oss av krossade dillfrön. Strö på över fisken och låt stå minst 30 minuter (gärna över natten).

2 msk socker
2 msk salt
1 msk krossade dillfrön