Någonting att äta
Stek det perfekta köttet
Börja med att låta köttet vila i rumstemperatur ca 2 timmar innan tillagning. Sätt ugnen på 100 grader.
Rare 48 grader (vila i 10 minuter för att uppnå ca 52 grader)
Medium 55 grader (vila i 10 minuter för att uppnå ca 58 grader)
Well done 63 grader (vila i 10 minuter för att uppnå ca 66 grader)
Sätt på stekpannan på högsta värmen, häll i rikligt med matolja. När det ryker om oljan är det tillräckligt varmt. Lägg i köttbiten och låt ligga i cirka 30 sekunder. Vänd på köttet och sänk värmen. Tillsätt smör, timjan och vitlök. Ös köttet några gånger och lägg det sedan i en ugnsform.
Baka till din favoritstekgrad. Använd en digital stektermometer. Låt vila 10 minuter i rumstemperatur (ska ej läggas in i varken folie eller plast) innan servering.
Rare 48 grader (vila i 10 minuter för att uppnå ca 52 grader)
Medium 55 grader (vila i 10 minuter för att uppnå ca 58 grader)
Well done 63 grader (vila i 10 minuter för att uppnå ca 66 grader)