2018-01-09

Någonting att äta

Spansk frittata med riven manchego

Mumsig omelett som fungerar vilken kväll som helst.

4 st ekologiska ägg
1 dl ekologisk grädde
1 st ekologisk grön paprika
1 st ekologisk röd paprika
2 st tomater
4 st kokt, fast potatis
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
100 gr riven Manchego-ost

Salt, peppar och hackad kruspersilja.
Olivolja och smör att steka i.

Vispa samman ägg och grädde. Smaka av med salt och peppar. Hacka och tärna paprikor och tomater. Skiva potatis, lök och vitlök. Värm en stekpanna på hög värme och tillsätt olivolja och smör. Stek potatis till fin färg. Lägg i paprikor, tomater, lök och vitlök och blanda om. Fräs grönsakerna ett par minuter. Sänk till medelvärme och häll i äggblandningen. Häll på den rivna osten. Lägg på ett lock och sänk till låg värme. Låt frittatan vila tills äggblandningen har satt sig. Ta av locket och lägg en tallrik över frittatan. Vänd om och du får njuta av en gyllenbrun mumsig omelett. Avsluta med att strö över den hackade kruspersiljan.

Serveringstips

Servera gärna med en matig sallad och aioli.

4 st ekologiska ägg
1 dl ekologisk grädde
1 st ekologisk grön paprika
1 st ekologisk röd paprika
2 st tomater
4 st kokt, fast potatis
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
100 gr riven Manchego-ost

Salt, peppar och hackad kruspersilja.
Olivolja och smör att steka i.