Flygfoto över Karlstad

Karlstad – en uppskattad mötesplats

Dagens Karlstad formas av upplevelser, evenemang och möten. Med ett strategiskt läge mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo samt goda kommunikationer med såväl buss och tåg som flyg, passar Karlstad perfekt för både mindre tillställningar och större kongresser, evenemang och konserter. Med Sola som kännetecken, Karlstadsbornas gästvänlighet och alla toppmoderna anläggningar, är Karlstad idag en av landets mest uppskattade mötesplatser.

Boende med närhet

I Karlstad finns hotell och andra logimöjligheter för alla, oavsett smak och budget. Staden erbjuder cirka 1 300 hotellrum och närmare 3 000 bäddar. En övervägande majoritet av hotellen ligger inom bekvämt gångavstånd från tåg- och busstationen, centrumkärnan och Karlstad CCC.

Karlstad är porten till upplevelsen

I Värmland och Karlstad är kulturen en del av vardagen. En levande berättartradition och stark skaparkraft gör att det finns mycket att upptäcka och uppleva – i stort och smått.

Wermland Opera bjuder på opera och musikaler i världsklass. Värmlands Museum överraskar med spännande och unika utställningar. Alsters Herrgård visar skalden Gustaf Frödings rötter. Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum med en utställning som är till för att utforskas med alla sinnen. Och Lars Lerins Sandgrund är hemvist för en av Nordens främsta akvarellkonstnärer. Detta tillsammans med små spännande gallerier, teatrar och hantverksbutiker gör att staden lever upp till arvet från bland andra Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Selma Lagerlöf.

Inom en dryg timme når du även andra stora kulturskatter och magisk kultur i vårt värmländska landskap. Året om. Såsom Selma Lagerlöfs Mårbacka, Sliperiet i Borgvik, Glaskogen, Ransäterstämman, Kristinehamns konstmuseum, Rottneros park, Västanå teater, Rackstamuseet och Klässbols linneväveri. Till det ska läggas alla Värmlands gårdsbutiker, ateljéer och gallerier. Och Karlstad är porten till upplevelsen.