Välkommen till Värmland – en region med huvudet på skaft!

Värmland erbjuder ett stort utbud av kunskap, upplevelser och människor som kan hjälpa dig att höja värdet på ert möte ytterligare. Vi är en region med huvudet på skaft och vi på Karlstad CCC kan hjälpa dig att komma i kontakta med lokala aktörer för att hitta föreläsare med lokal förankring, förslag på företagsbesök eller upplevelser i vårt rika natur- och kulturliv som förhöjer upplevelsen för era deltagare.

Värmland erbjuder en branschmix som skapar värde

Värmland har en mix av produktion- och tjänsteföretag, med en rad framstående industrier. Flest anställda finns inom tillverkning, handel och bygg. Dessa mer traditionella branscher i kombination med en starkt växande techsektor, skapar en branschmix och ett gränssnitt där en mängd innovationer och hållbara företag växer fram. Inte minst inom skoglig bioekonomi, med hållbara förpackningar och hållbart byggande. Värmland är skogens Silicon Valley. Här gör vi den mossiga skogen hipp.

Värmland har en växande spelbransch, med Embracer som lok, och en säkerhetssida på frammarsch, där både MSB och Myndigheten för psykologiskt försvar har sina huvudsäten i Karlstad.

Värmland är superglobalt

I Värmland finns många starka internationella företag och antalet globala företag, både exporterande och importerande, växer. Att Värmland är superglobalt beror bland annat på den stora kompetens inom bioekonomi och högteknologisk tillverkning som finns att tillgå här. Regionens varuexport är bland den högsta i landet.

Placerade mellan Stockholm och Oslo ligger Värmland i ett expansivt tillväxtstråk mellan två storstäder och har direkt gräns mot Norge och dess starka marknad.

Värmland du sköna

Runt om i Värmland kan du hitta vandringsleder, naturreservat, fantastiska vyer och stillhet. Men också spännande naturliv som skidåkning, paddla kanot, MTB och ridning . I Karlstad kan du även uppleva stadspuls, shopping och kultur i en stad där du alltid har nära till Klarälvens vatten.

Kulturskatter i Värmland

I Värmland och Karlstad är kulturen en del av vardagen. En levande berättartradition och stark skaparkraft gör att det finns mycket att upptäcka och uppleva – i stort och smått.

Inom en dryg timme från Karlstad når du stora kulturskatter och magisk kultur i vårt värmländska landskap. Ni kan besöka Selma Lagerlöfs Mårbacka, Sliperiet i Borgvik, Glaskogens naturreservat, Ransätersstämman, Kristinehamns konstmuseum, Rottneros park, Västanå teater, Rackstadmuseet, eller varför inte Klässbols linneväveri. Till det ska läggas alla Värmlands gårdsbutiker, ateljéer och gallerier.

Visit Värmland hittar du massor av tips och information om aktuella evenemang och annat.