Välkommen till Värmland

Värmland med sina kontraster fascinerar. Mellan karga Vänerklippor och djupa skogar. Mellan vildmark och stadsliv. I Värmland kan du uppleva kultur, natur och evenemang året runt.

Värmland du sköna

Runt i Värmland kan du hitta vandringsleder, naturreservat, fantastiska vyer och stillhet. Men också spännande naturliv och vänliga värmlänningar. I Karlstad kan du även uppleva stadspuls, shopping och kultur i en stad där du alltid har nära till Klarälvens vatten.

Kulturskatter i Värmland

I Värmland och Karlstad är kulturen en del av vardagen. En levande berättartradition och stark skaparkraft gör att det finns mycket att upptäcka och uppleva – i stort och smått.

Inom en dryg timme från Karlstad når du stora kulturskatter och magisk kultur i vårt värmländska landskap. Ni kan besöka Selma Lagerlöfs Mårbacka, Sliperiet i Borgvik, Glaskogens naturreservat, Ransätersstämman, Kristinehamns konstmuseum, Rottneros park, Västanå teater, Rackstadmuseet, eller varför inte Klässbols linneväveri. Till det ska läggas alla Värmlands gårdsbutiker, ateljéer och gallerier.

Visit Värmland hittar du massor av tips och information om aktuella evenemang och annat.